zondag 1 juli 2012

DAG 3 - CANADA DAY

Vandaag is het 1 juli en dus Canada Day. De nationale feestdag van de Canadezen. En uitgerekend die dag gaan wij naar de Niagara Falls. Het is net zoiets als op Koninginnedag naar Amsterdam gaan. Maar we beginnen de dag waar we de vorige geëindigd zijn; op de camping in Toronto.
Het is opnieuw heerlijk weer en we starten de dag rustig. Na een ontbijtje in de schaduw gaan we lekker zwemmen. Na de lunch pakken we de spullen in en gaan we op weg naar Niagara Falls. Een ritje wat ruim een uur moet duren, maar uiteindelijk ongeveer 2 uur in beslag neemt. Behoorlijk druk dus op de weg, maar wij hebben geen haast. Om een uur of 4 rijden we de (megadrukke) camping op. Richard schroeft de barbecue in elkaar terwijl Monique met de meiden even naar het springkussen gaat. Onze eerste barbecue maaltijd gaat er in als… een barbecue maaltijd! Na het eten pakken we de shuttlebus naar de Falls. Elke zondagavond is er vuurwerk, maar vandaag is het Canada Day, dus we verwachten vandaag eigenlijk nog wat extra mooie pijlen. De rit van de camping naar de Falls in de shuttlebus verloopt dramatisch. Het is 5 km, maar we doen er ongeveer een uur over! Wat een drukte op de wegen naar de watervallen. We stappen voortijdig uit, want lopen gaat sneller dan met de bus het laatste stuk. Uiteindelijk komen we langs alle kermis attracties bij de watervallen uit. Het ziet er ’s avonds prachtig uit met allerlei kleuren verlichting. En het is natuurlijk een prachtig decor voor het vuurwerk. Dat vinden die andere 30.000 mensen die langs de kant staan waarschijnlijk ook.
Stipt om 22.00 uur barst het los. En alle registers gaan open. Wat een schitterende vuurwerkshow. Ook al duurt het maar een kwartiertje, het is ongelooflijk wat er allemaal de lucht in gaat! Als het afgelopen is, proberen we zo snel mogelijk de shuttlebus terug te nemen en we hebben geluk. Als we aan komen lopen kunnen we zo instappen en (na opnieuw een drukke rit) zijn we een half uurtje later op de camping. Morgen gaan we de Falls nog eens in het daglicht van dichtbij bekijken.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Lagerweijtjes,
    Erg leuk jullie te volgen via het web. Wat een avonturen al! Lotte mist Susan. Jullie lekker aan de Starbucks, wij lekker ontbijtje gedaan bij Ikea (met cappochino). Wij wensen jullie veel plezier de komende dagen. We blijven jullie volgen.
    Groetjes, Martin Nynke en Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé wat leuk om zo´n Canada dag eens mee te maken.
    Jullie moeten ook zeker gaan varen met Maid of the Mist, is geweldig.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen