zaterdag 7 juli 2012

DAG 9 - VAN MONTEBELLO NAAR QUEBEC

Vandaag staat er wederom een reisdag op het programma. We zitten nu in de buurt van
Montebello op een (mooie) camping aan een riviertje en rijden vandaag naar Quebec. Een uurtje of 5 rijden in totaal. Als we opstaan voelt Susan zich prima. Vandaag douchen we voor het eerst in de camper. We staan alleen een beetje schuin en het water in de douchebak loopt niet naar het putje, maar de andere kant op. We doen rustig aan vanmorgen en bij de camping zit om de hoek een mooie supermarkt, dus we gaan eerst wat boodschappen doen. En wat pilletjes halen voor Susan die klaagt over keelpijn.
Waarschijnlijk heeft ze een keelontsteking. We vertrekken voor een redelijk lange reis vandaag en de tank is bijna leeg, dus eerst nog even volgooien. Wel even slikken als er $ 218 op de pomp komt te staan! Het is prachtig weer en de reis gaat verder prima. We passeren Montreal en onderweg eten we de macaroni die gisteren over was als lunch ergens op een parkeerplaats. Tussen Montreal en Quebec staan regelmatig waarschuwingen voor overstekende herten en elanden en niet voor niets, zo blijkt. Op een gegeven moment steekt er vlak voor ons een hert over de snelweg! Ik moet even inhouden en gelukkig komt hij (en wij) ongeschonden uit deze ontmoeting. Bij Quebec steken we de St. Lawrence River over en we schrikken even als er in het Frans iets over een detour staat op de borden. Gelukkig valt het allemaal mee
en vinden we de weg naar de brug gemakkelijk, mede dankzij de Tomtom. Om een uur of 5 rijden we de camping op en steekt Richard snel de barbecue aan terwijl Monique voor het eerst een was draait (lekker rolbevestigend!). De vanmorgen gekochte spareribs en worstjes smaken prima. Tijdens het eten krijgt Susan toch weer een beetje koorts. Ze maakt nog net mee dat we het haardvuur aansteken, maar daarna kruipt ze er toch weer vroeg in met een pilletje.

4 opmerkingen:

  1. Toch even schrikken als je af gaat rekenen bij de pomp.
    Sterkte voor Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hè, tanken met een camper! Hopelijk knapt Susan snel op!
    Hoe is het weer eigenlijk? Niet te warm?
    Nog veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tot aan Ottawa toe was het weer behoorlijk warm. Steeds wel 30 graden of iets meer. Nu zijn we in Quebec en is het een paar graden koeler. Heerlijk dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Susan; snel weer opknappen! De Buziautjes.

    BeantwoordenVerwijderen