zondag 22 juli 2012

EEN CAMPERTRIP DOOR HET OOSTEN VAN CANADA

In juni en juli van 2012 hebben we een geweldige vakantie gehad in Oost Canada / Maine. In totaal hebben we ruim 2.700 km gereden en vanaf de eerste tot de laatste dag hebben we mooi weer gehad. In Toronto en Ottawa aan de warme kant (graad of 32) maar daar hoor je ons niet over klagen. Een dag heeft het een beetje geregend en dat was precies de dag dat we de langste reis hebben gemaakt, van Niagara Falls naar Gananoque.
Route Oost Canada Final weergeven op een grotere kaart De reis bestond uit een mooie combinatie van steden en natuur. Van de steden die we gezien hebben vonden we Quebec de leukste / mooiste. Het is een gezellige oude, ommuurde stad met gezellig pleintjes en straatartiesten. Ook Halifax vonden wij erg leuk. Een groene stad met een mooie boardwalk aan het water en een fort bovenop de heuvel. Ottawa is echt de hoofdstad, wat statiger met alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Hoewel we maar een dag in Toronto zijn geweest vonden we dit de minst leuke stad. Qua natuurschoon maken de Niagara Falls veel indruk, ondanks de kermis die er om heen gebouwd is. Ook Fundy National Park is erg mooi. Hier hebben we een paar heerlijke hikes gedaan. Acadia Park was ook heel mooi, maar wel erg toeristisch. In Fundy Park hadden we meer het idee echt in de natuur te zijn. Een van de hoogtepunten was
natuurlijk elanden spotten rond Moosehead Lake. Het gebied in het noorden van de staat Maine is sowieso erg mooi. Voordeel van een stukje US meepakken is natuurlijk dat we even zijn gaan shoppen in een Mall en daar hebben we onze slag geslagen. Nadeel was dat we bij Niagara Falls ruim een uur hebben moeten wachten op onze visa waiver maar dat was ook wel weer een leuke ervaring. Los van de dieren die we in gevangenschap (parc omega) gezien hebben, hebben we heel wat wildlife gespot. Uiteraard de elanden, maar ook heel veel chipmunks, bruine eekhoorns, zwarte eekhoorns, korhoenen, een vos, hazen, herten, bald eagles, zeehonden, dolfijnen, een vinvis, kolibries, zeesterren en krabben. We zijn slechts een keer fout gereden en dat was omdat we het foute adres hebben ingevoerd. Verder heeft de Tomtom ons prima geholpen. Een aantal keer zijn we naar vooraf gereserveerde campings gereden, maar we zijn ook een aantal keer op de bonnefooi naar een camping gegaan. Dit ging altijd goed. De meeste campings waren mooi in de bossen en met prima faciliteiten (een uitzondering daargelaten). Vooral de camping in Ottawa was erg mooi en van daaruit was de stad prima bereikbaar. De Canadezen zijn in zijn algemeenheid wat makkelijker
benaderbaar dan de Amerikanen en we hadden regelmatig aanspraak omdat we een British Columbia nummerplaat hadden. We moesten dan vaak uitleggen dat we van nog verder kwamen... Ook de sfeer in Canada vinden wij wat relaxter en gemoedelijker dan in de US. Verder zijn er ook veel overeenkomsten. We zijn heel vaak bij de Tim Hortons geweest voor een lunch of een koffie. Een geweldige winkelketen die vaak de Starbucks van Canada genoemd wordt, maar de prijs/kwaliteit verhouding van Timmie is toch wel een stukje beter. Verder hebben we heerlijk gegeten, een aantal keer bij de camper (barbecue) en een aantal keer bij restaurantjes. Richard heeft 3 keer een kreeft gegeten en vooral de laatste in Halifax was heerlijk, voorafgegaan door een paar oesters. De meiden hebben veel spareribs gegeten, zowel van de barbecue als in restaurants. Al met al een heerlijke vakantie waar we nog vaak aan terug zullen denken. Alleen die muggen... Alle 'live' blog volgers hartelijk dank voor de reakties. Het is altijd leuk om de berichtjes te lezen.

4 opmerkingen:

  1. Hallo ISMR

    We waren even een paar dagen uit de lucht, maar zijn weer online, wel langzaam maar zo is dat hier. Afgelopen dagen dus op Safari geweest. Vandaag nog een kleine want we hebben de Giraffes nog niet gezien. Een ervaring rijker hoewel Sven de 8 uur lange Safari iets te lang vond. Maar we hebben bijna alle dieren gezien in Min of meer Vrijheid. We hebben nog iets meer dan een week vakantie.
    Jullie zijn weer thuis, ook altijd lekker na zo'n reis. Zie dat jullie de laatste dagen ook leuke dingen hebben gedaan. We moeten maar eens afspreken kunnen we de foto's wisselen en misschien elkaar lekker maken om de reis te wisselen de volgende keer. Wij met de Camper jullie op Safari.

    Groetjes uit Oudtshoorn (ZAF)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een geweldige reis!! Tof dat jullie een aantal parken in Maine hebben meegepakt. Hadden wij misschien ook wel gewild, maar nooit naar die optie gekeken. Jullie hebben daardoor wel wat meer natuur gezien dan ons. Tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig mooie reis hebben jullie gemaakt. Ik heb er zeker iets aan gehad!!!

    BeantwoordenVerwijderen