zondag 8 juli 2012

DAG 10 - QUEBEC CITY

Vanmorgen stonden we op met prachtig weer. Susan is goed wakker geworden, nog wel een beetje keelpijn, maar geen koorts. Het is hier in Quebec duidelijk iets koeler dan tot nu toe, wat eigenlijk wel lekker is. Lekker ontbijten in het zonnetje dus.
Vanmorgen verlaten we de camping om een uur of 10 en rijden we, ongeveer een kwartiertje naar de veerboot van Levis naar Quebec City. Een erg leuke manier om naar Quebec te gaan, want vanaf de boot heb je een heel mooi uitzicht op de skyline van de stad. Bovendien wordt je middenin het oude centrum afgezet. Alleen het parkeren is een beetje duur, $ 30 voor een motorhome… Als je van de veerpont stapt waan je je gelijk in Frankrijk. Als we aanmeren zien we een groot cruiseschip liggen met een een Nederlandse vlag genaamd ‘Maasland’. Desondanks komen we geen Nederlanders tegen in de stad. Quebec is echt een schitterende stad die zo in Europa
zou kunnen liggen. Smalle straatjes, boutiekjes, schattige pleintjes, straatartiesten, noem het maar op. De stad heeft ook nog een originele stadsmuur, de enige stad in Noord Amerika boven Mexico stad die dit heeft. Boven Quebec torent het Frontenac hotel. Echt de blikvanger van de stad. Dit wordt dus een dagje van lekker slenteren door de straatjes. Het ene winkeltje is nog leuker dan de andere. Ze verkopen allemaal dingen rondom het thema ‘eland’. In Quebec zit ook een ‘cool as a moose’ winkel, dus daar slaan we onze slag. We eten een heerlijke lunch op een terrasje en slenteren weer door. We lopen nog naar de citadel, wat op het hoogste punt van Quebec is gebouwd. Van daaruit is er een prachtig uitzicht over de St. Lawrence River. Tegen het einde van de middag worden we het geslenter zat en pakken we nog een terrasje. Daarna pakken we de ferry weer terug en werpen we nog een blik op de Quebec.
Wat een leuke stad is dat! De camper staat weer op ons te wachten en we rijden terug naar de camping. Bij het restaurant (of eigenlijk snackbar) van de camping halen we een portie Poutine. Dit is de specialiteit van Quebec en dat moeten we natuurlijk een keer proberen. Poutine is frites, waarover stukjes kaas gesmolten zijn, waarna er een flinke kwak vleesjus over heen gedaan wordt. Een enorme kleffe hap, maar wel erg lekker! ’s Avonds is het een stuk koeler dan gisteravond en voor het eerst sinds we in Canada zijn trekken we lange mouwen aan. We stoken het vuur flink op, want het hout moet op. Morgen gaan we de grens over naar de US en dan mag er geen hout meegenomen worden. We meten de temperatuur van Susan nog een keer en die is prima in orde! De afgelopen 2 dagen had ze steeds ’s avonds koorts, maar nu dus niet meer. Het duurt nog wel even voordat ons vreugdevuur uit is, en dan gaan we lekker de koele camper in. Misschien maar een dekentje er over vanavond…

3 opmerkingen:

  1. (schone)zus Anita9 juli 2012 om 07:04

    Fijn dat het beter gaat met Susan. En, nog steeds geen (echte) eland gezien...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Susan is weer opgeknapt. Gelukkig maar, weinig zin om in de US of Canada naar een dokter te gaan. Vandaag (10e) hebben we een Moose safari geboekt, dus nu moet het gaan gebeuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed dat het weer goed.met je gaat, Susan. Wij gaan morgen naar het strand. Groetjes Sven en de rest

    BeantwoordenVerwijderen